Werelddag Informatie Architectuur in Gent

Het nadeel van zelf iets te organiseren, is dat je geen tijd hebt om er op tijd over te bloggen. Bij deze nog een laat schrijfsel over de Informatie Architectuurdag op 11 februari 2012 in Gent om te zeggen dat wie er niet bij was iets gemist heeft.

Eerst was er het idee om mensen samen te brengen die bezig zijn met informatie architectuur. Daarna bleek dat die behoefte ook bestaat in andere landen, en dat er zelfs een dag voor in het teken werd gesteld: the World IA Day.

Een website, enkele sponsors en tweets later hadden we een evenement met 75 inschrijvingen en 25 sprekers. Jammer voor de 20 laatsten, want die kwamen door het onverwachte succes en het daarbij horende plaatsgebrek op de reservelijst.

Die zaterdag op de Voorhavenlaan was -al zeg ik het zelf- een topdag.  Wat ik eruit geleerd heb is dat zo’n dag opzetten veel tijd kost, maar dat het die tijd absoluut waard is.  Vele mensen zijn in evenveel verschillende omgevingen met gelijkaardige dingen bezig en hebben de behoefte om daar met elkaar over te praten. Het succes van Twitter is grotendeels vanuit deze behoefte verklaarbaar.  Het is ook dankzij Twitter mensen na een virtuele ontmoeting goesting krijgen om elkaar in het echt te zien om te kunnen praten in zinnen die langer zijn dan 140 karakters.

Een vervolg?

Uit goede bron heb ik vernomen dat er een vervolg komt. Volgend jaar, in een stad waarvan de naam ook 4 letters telt, de eerste 3 letters zijn dezelfde als GENt.

De sfeer

Met dank aan LBi

De inhoud

Enkele presentaties

Meer presentaties

Wat anderen schreven

Thomas Troch, Koen Verbrugge, Sven Demeyere, Ilse Jansoone, Gino Lardon

Dankuwel!

Bedankt aan alle sprekers, het keuken- en barpersoneel, de sponsors, cameramannen, fotografen, mijn collega’s geluidsmannen, netwerkbeheerders, moderators, portiers, en de geïnteresseerde, kritische, zeer kritische en minder kritische luisteraars.

Also read...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>