To sort or not to sort

Net zoals de architect van een gebouw een evenwicht probeert te vinden tussen inhoud, vorm en functie, zo worstelt elke informatie architect, bibliothecaris, … met het vraagstuk over de beste manier om informatie of een collectie in te delen.  Zeker bij publieke gebouwen van organisaties met brede doelstellingen en een divers publiek (lees openbare bibliotheken) is het moeilijk of onmogelijk om een systeem te ontwerpen dat iedereen goed bedient.  Meer nog, niet elk fysiek boek laat zich in de fysieke wereld gemakkelijk op 1 plaats indelen.
Stel dat auteurs rekening zouden houden met een classificatie bij het schrijven.  Zou dat niet gemakkelijker zijn?  Zoals fotografen een onderwerp, een reportage, een beeld-met-bijhorende-indeling dus, in gedachten hebben bij het maken van een foto. Ik ben geen fotograaf. Daarom heb ik mijn beelden hier gesorteerd op toestel en kleur.  Ik oefen wel om het anders te kunnen.

The Confusing Library by The Two Ronnies

Also read...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>