Waar kan ik mijn boeken inruilen voor e-boeken?

© http://www.home-designing.com/

© home-designing.com

Ik lees veel tekst. Ook boeken. Ik lees boeken die op papier gedrukt zijn, en ook digitale boeken op het scherm van mijn computer, smartphone, tablet en e-reader.

Soms koop ik boeken, vooral gedrukte boeken. Het gevolg van dat kopen is soms ballast. Ballast van dingen die je eens-gelezen nooit meer aanraakt. Sommigen vinden boeken in huis mooi om te zien. Ik vind dat ook, maar het is niet zo dat ik alles wil blijven zien wat ik ooit gekocht of gelezen heb. Er is een kleine selectie van boeken die ik om een bepaalde reden wil houden. En toch heb ik een te grote kamer vol boeken. Dat komt omdat ik boeken ook bewaar vanuit het idee ze nog opnieuw te willen lezen, of er iets in op te zoeken. Het is dus niet om die boeken ten allen tijde te kunnen ‘zien’.

Voor mij zou het gemakkelijker zijn om boeken weg te doen als ik de inhoud ervan digitaal zou hebben. In een goed georganiseerde digitale bibliotheek is zoeken gemakkelijker en heb je de inhoud op veel meer plaatsen bij de hand dan enkel in die ene kamer-vol-boeken.

 

Vandaar de vraag: kan ik mijn fysieke boeken ergens inruilen voor hun digitale variant?

Ik werk al lang genoeg in de boeken-, bibliotheek- en IT-wereld om te beseffen dat dit in mijn leven nooit zal gebeuren. Er zijn nog altijd organisatorische, juridische, technische en andere obstakels waardoor we met veel balast blijven zitten. Goed dus dat boeken ook mooi zijn om naar te kijken.

 

 

 

Also read...

Comments

 1. Als ik mijn eerste kindle kocht, dan bood ik mijn boeken te koop aan(aan collega’s) ik verkocht de boeken die ik digitaal kon kopen. Mijn prijs was de prijs van de digitale versie , wat lager lag als de dead- tree versie. Zo won iedereen.

  Reply
  • · Take your time, Shanna. We’ll be here when the words come. This issue you’ve written about here, that’s exactly why I don’t schedule posts on my blog. I want to do it because I love it, not force myself when I just don’t feel like it. Words don’t come to me easily at all, so I have to take my time.

   Reply
  • Ooooh, I got lost in the many choices, but I think that pretty blue/violet abstract image for my macbook pro would be great–really need a cover as I'm always lugging it everywhere with me!Have a great weekend Erika!xo Mary Jo

   Reply
  • Bravo Berat güzel gözlem. Feci soÄŸuk olmuÅŸ, merkezde ısı adası olan yerde bile -7 ! Yüksek yerlerde ölçüm yapanlar ne ölçtü acaba, White Fox? ElmadaÄŸ’daki deÄŸerin doÄŸru olup olmadığını bu ÅŸekilde anlayabiliriz. Bence doÄŸru olabilir.

   Reply
  • It appears to me that this web site doesnt download in a Motorola Droid. Are other people having the exact same issue? I enjoy this website and dont want to have to miss it any time Im away from my computer.

   Reply
  • Since polling on the var­i­ous issues and nuances of the com­ing bud­get debate will drive a lot of that dis­cus­sion because of it’s polit­i­cal ram­i­fi­ca­tion, Nate Silver’s poll rank­ing from the elec­tion were instruc­tive.  The inter­net pollers (is that a word, yet) out­per­formed every­one.  Gallup was in the tank.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>